מיקרוסופט מפסידה מגירוש הפיראטים?

דורון יעקבי|כללי 8 תגובות »

כך לפחות טוענת אילנה ברודו ב-ynet. היא חושבת שכל הפיראטים שקיבלו באן מהאקס בוקס לייב ייעלבו וירכשו לעצמם דווקא קונסולת PS3, וכך מיקרוסופט דווקא תפסיד מהמהלך.

אני חושב שבכל מקרה גירוש הפיראטים הוא מהלך רווחי ונכון עבור מיקרוסופט, מכמה סיבות:

1. נניח שכל הפיראטים באמת יעברו ל-PS3. כמה כסף כבר מיקרוסופט תפסיד מזה? פיראטים הם אנשים שאינם קונים משחקים, ואת מרבית הרווחים עושה החברה ממכירת משחקים. מקסימום מדובר בהפסד של דמי חברות ה-Gold.

2. לדעתי הרוב המוחלט לא יעבור ל-PS3. זה פשוט לא משתלם להם. האקס בוקס נוטה לקנות לעצמו דברים: גיטרות ותופים של משחקי מוסיקה, שלטים נוספים, אולי אפילו שיר או שניים מהחנות המקוונת של רוק באנד (אם כי זה פחות סביר במקרה של פיראט קמצן). מי שיעבור ל-PS3 יצטרך לשלם על כל אלו מחדש.

3. הרווח האמיתי של מיקרוסופט מהסיפור הזה הוא אפקט ההרתעה. לסיפור הבאנים היה הד תקשורתי גדול, וכעת פיראטים פוטנציאלים יחששו לפרוץ את הקונסולה שלהם. המשמעות היא רווח עתידי גדול יותר ממשחקים עבור החברה.

אז אילנה, אני חושב שאת טועה.


התחבר RSS תגובות RSS פוסטים
WP Theme & Icons by N.Design Studio
התאמה לעברית: We CMS