לפני שבועיים קניתי את Oblivion במבצע ב-Steam. הוא עלה לי פחות מ-7 דולר (אח שלי אמר: זה יוצא בערך 30 שעות משחק לדולר), וזה בהחלט משחק שצריך לשחק בו. בינתיים רק התחלתי אותו, אז אין לי הרבה מה להגיד על המשחק כמשחק, אבל הממשק שלו כבר הספיק לעצבן אותי ממש.
Bethesda עושים משחקים כאלה כבר בערך 15 שנה, והייתי מצפה שהם ילמדו משהו. הממשק לא אינטואיטיבי, לא נוח, ולא מוסבר בכלל. צריך במקרה הטוב שני קליקים, ובמקרה הרע שלושה, כדי להגיע לדברים בסיסיים כמו מלאי, מפה או תכונות של הדמות. יש hotkeys (שמשום מה מוגבלים ל-1-8 במקום 1-0) שאפשר לשייך לנשקים/לחשים ספציפיים, אבל לחיצה עליהם לא משתמשת בדבר הרצוי. למשל, אם רוצים להטיל לחש מסוים, צריך ללחוץ על המקש המתאים כדי לבחור את הלחש, ואז ללחוץ על C כדי להטיל אותו. עכשיו, זה פשוט מטומטם. ולכל זה תוסיפו את ממשק הדיבור, שמכיל כל מיני כפתורים עם אייקונים שאין שום דרך לדעת מה הם אומרים חוץ מללחוץ עליהם ולנסות, בתקווה שזה לא משהו רע.
Cut, שבוע קדימה. באופן בלתי תלוי לחלוטין, התחלתי בשבוע שעבר את Fallout 3, גם הוא של Bethesda. את Fallout אני משחק על ה-Xbox שלי, והוא דוקא נוח באופן מפתיע, ביחס לקונסולה. יש כפתור אחד שפותח את כל ממשק הניהול של הדמות, ושם אפשר לדפדף עם החצים ובעזרת ה-triggers, וזה יוצא פשוט למדי. אפשר בעזרת ה-D-pad לבחור אחד מ-8 נשקים/חפצים להשתמש בהם בנוחות, ובאופן כללי הממשק מעולה.
אחרי כמה שעות של משחק זה הכה בי: זה אותו ממשק בדיוק. אני אגיד את זה שוב: הממשק של Fallout לאקסבוקס והממשק של Oblivion ל-PC הם אותו ממשק בדיוק. פתאום הכל נהיה ברור: ממשק ניהול הדמות מוגבל כי הוא מיועד לקונטרולר הרבה יותר פשוט; יש רק 8 מקשים חמים כי יש 8 כיוונים ב-D-pad; וכו’.
מה שמעלה את השאלה: WTF?! נכון, זה ממשק מצוין בשביל קונטרולר של אקסבוקס, אבל כנראה שמישהו שם ב-Bethesda שכח שלאנשי ה-PC יש 100 ומשהו מקשים שהם יכולים להשתמש בהם, בנוסף לעכבר. כמה מסובך כבר יכול להיות, למשל, לסדר שלחיצה על I תפתח את מסך המלאי? או להוסיף את 9 ו-0 בתור מקשים חמים נוספים?
מה שהכי מבאס אותי בכל הסיפור הזה: ממה שראיתי בינתיים, חוץ מהממשק המזעזע, Oblivion הוא משחק מוצלח ביותר. אני באמת רוצה לשחק בו, אבל הוא מעצבן אותי. אני תוהה מי ינצח בסוף.